Blog & Nieuws

Nog warm van de pers

Campertrip naar Navajas

Op zoek naar een mooi, relaxed dorpje voor de eerste stop van jouw campertrip? Moet er ook nog wat te zien zijn? Dan is Navajas zeker een goede kandidaat op de lijst.

Vanuit Valencia ben je met de camper in 40 minuten in Navajas. Je zit dan alweer helemaal in de natuur en er zijn veel mooie wandel- en fietsroutes. Het is de perfecte plek om met de camper een (tussen)stop te maken. In de omgeving kun je mooie spaanse dorpjes bezoeken of je duikt de natuur in.

Camping Altomira

In Navajas zit geen camperplaats maar wel een mooie, goede camping; camping Altomira. Deze ligt tussen twee natuurparken in, de Sierra Espadán en Sierra Calderona. Altomira heeft een restaurant en een bar. De camping zelf heeft een aantal barbecue plekken voor als je zelf aan de slag wilt. En uiteraard kun je gewoon zelf in de camper koken. De toiletgebouwen zijn netjes bijgehouden.

Als je de camper geïnstalleerd hebt is het tijd om een rondje te lopen of de fietsen te pakken en op pad te gaan. In de omgeving is veel te doen.

Navajas

Navajas zelf is een dorpje dat zeker de moeite waard is om even te bezoeken. Het is nog geen kilometer vanaf de camping. Loop door de straat Calle Valencia, hier kijk je je ogen uit naar de grote mooie villas. Als je meer het centrum in gaat kom je terecht bij de kerk en vind je verschillende spaanse kleurrijke straatjes. Plaza Olmo is een leuk pleintje waar je lekker wat kunt eten. Let er wel op of er iets open is. Het terras van Café Valenciano is zeker een aanrader, de bediening is vriendelijk en snel en het eten is heerlijk.Navajas pueblo 1

Via Verde

Het mooiste van Altomira Camping is dat ze een Via Verde in de achtertuin hebben. De Vías Verdes zijn ex spoorwegen, omgebouwd tot fietspaden, zie onze linkenpagina. Via de achterkant van de camping kan je er zo op. Het is de langste Via Verde van Spanje dus als je wilt ben je daar nog wel even zoet mee. Naar boven toe heb je 137 km tot aan Santa Eulalia en naar beneden toe 31 km naar Estivella. Als je het iets rustiger aan wilt doen fiets dan naar Jérica of Segorbe. Jérica wordt vaker aangeraden omdat op deze route meer te zien is, je komt langs een mooi uitkijkpunt, overblijfselen van verlaten huizen, veel tunnels onderweg en mooie oude bruggen.

Salto de la Novia

Salto de la Novia waterval

 Aan de andere kant van het dorp heb je, op 20 minuten lopen, de Salto de la Novia waterval. Salto de la Novia betekent ‘sprong van de bruid’ in het Spaans en er zit een mooie legende aan vast. Vroeger moest het huwelijk gevierd worden bij de rivier van deze waterval. De bruid en bruidegom moeten een sprong maken. Als dit lukt zal hun huwelijk welvarend zijn, zo niet dan is het huwelijk gedoemd te mislukken. Bij een poging van een bruidspaar viel de bruid in het water. De bruidegom sprong haar achterna om haar te redden. Maar ze kwamen terecht in een draaikolk en ze overleefden het niet Er wordt gezegd dat zelfs op de dag van vandaag, bij volle maan, als de sterren aan

De hemel dansen, de klaagzangen en beloften van de geliefden die stierven door de sprong in de vallei worden gehoord. Legende of niet, de waterval is prachtig om te zien, en er zijn ook mooie wandelroutes door de natuur, allemaal makkelijk te lopen en ook goed voor kinderen. Onderweg zijn er verschillende picknickplekken.

Wanneer pak jij de camper naar Navajas?

Een goede reden om de koffers te pakken

Fog

14.07°C

Amsterdam, NL

Fog
Clear Sky

19.07°C

Valencia, ES

Clear Sky
© 2023 Camper Huren in Spanje | Al vanaf € 57 per dag kun je je camperavontuur beginnen rechtstreeks vanuit Valencia. Voor een optimale gebruikerservaring en voor marketingdoeleinden maakt deze website gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Notice en onze Privacy Policy