Fietsen bij?

To Fiets or not to Fiets, that is the question

We willen van al onze extra's met name de fietsen erg aanbevelen. Alle klanten, zonder uitzondering, zijn achteraf altijd erg blij dat ze die erbij genomen hebben. Het geeft je meer vrijheid en meer variatie. Als je met de camper niet de stad of dorp in wilt, durft of kunt dan kan het altijd nog even op de fiets en da's wel heel mooi, Spanje heeft veel mooie natuur om op de fiets te verkennen en ook om even boodschappen te doen is het handig. En we hebben nog een extra reden om ze aan te bevelen:

VIA_VERDE_LOGO.jpg

We hebben het hier over ex-spoorwegen, nu fiets/wandelpaden. Nauwelijks bekend in NL maar fantastisch mooi. Helemaal geen slecht idee om een campervakantie gedeeltelijk aan de Vias Verdes te wijden. Ze zitten in het hele land en zijn dus gevarieerd en je komt op de mooiste plekjes. Omdat het ooit spoorwegen waren gaan ze nooit stijl omhoog of omlaag. Ze zijn dus voor iedereen, voor volwassenen en kinderen maar ook voor de ouderen en voor de minder validen. Er is geen gemotoriseerd verkeer te zien, ze zijn ver weg van drukte en de herrie van steden en snelwegen en ze zijn allemaal netjes bijgehouden.

Bot Train Station

 Oude treinstation van Bot, Via Verde -- promo video Vias Verdes

Met name in de bergachtige gebieden zijn er veel tunnels en de omgeving is er prachtig. Vaak zijn de oude stationnetjes ware pareltjes, sommigen in verval, anderen omgebouwd tot restaurant, bar, infocentrum of zelfs een mini museum. In verval of niet, het zijn altijd mooie stukjes erfgoed van de Spaanse spoorweg geschiedenig. Langs de fietsroute zijn er er picknickplekken en rustbankjes bij de vleet. In veel dorpjes waar de Vias Verdes langs gaan zijn campings of camperplaatsen aanwezig. En zo niet dan zijn de oude stationnetjes, met name op afgelegen plekken, bijzonder idyllische plekken om een nachtje te blijven staan. Gedraag je netjes!

PANO_20171207_142445 1200w.jpg

 De korte maar mooie Via Verde del Mar aan de kust bij Castellon

 Download hier de PDF folder in het NLs

Wat voor fietsen?

Onze fietsen zijn NLs model stadsfietsen met 28 inch wielen. In de meeste gevallen zeven soms drie versnellingen. Je krijgt er een slot bij, een pompje en een tool om stuur en zadel te verstellen. Voor de kinderen hebben we 20 en 24 inch kinderfietsen, mountainbike model. Laat ons op tijd weten of en hoeveel fietsen je wilt hebben zodat we de boel kunnen plannen.Bici 2 200W.jpgbici1 200w.jpgebike 200w.jpg

Helmen verplicht?

De discussie over de helmplicht voor fietsers is nog steeds gaande in Spanje. Zoals het er nu voor staat is dat buiten de bebouwde kom iedereen altijd een helm op moet. Erbinnen hoeven de ouderen (meer dan 16 jaar) geen helm op, de kinderen wel. Evengoed neemt zo goed als geen van onze volwassen klanten een helm mee en er is nog nooit iemand met een boete terug gekomen. 

 Kinderstoeljtes voor op de fiets

 Wil je de kleinsten van de family ook meenemen op de fiets? Dat kan. We hebben kinderstoeltjes in de verhuur. Veilig en makkelijk te monteren.

seat 100W.jpg

© 2018 Camper Huren in Spanje | Al vanaf € 53 per dag kun je je camperavontuur beginnen rechtstreeks vanuit Valencia en Malaga