Reacties

Dan hoor je het ook eens van een ander

Esther en Duco

Duco en Esther - 24 dagen - 2 Volwassenen - 2016 Sun Living Flexo SP camperbus - Vanaf Valencia naar het zuiden - Sept & Oct 2016

Na wat vertraging werden wij door Gert opgehaald bij de luchthaven. Van Valencia. Hij bracht ons naar de camper, waar de Sun Living Flexo voor ons werd klaargemaaktIMG_3955klein.JPG

Tomtom aan, fietsen erop, tafel met stoeltjes erin en hup: op weg naar de eerste camping in Saler. Van daaruit de volgende dag op de fiets door Valencia. Heerlijke stad, met veel bezienswaardigheden.Hoewel het noorden mooiere natuur schijnt te hebben, gingen wij naar het zuiden, waar in deze tijd de temperaturen wat aangenamer zijn. Via een inderdaad wat vrij saaie kustlijn kwamen we in het prachtige Moraira aan.Elke stad heeft een kathedraal en een kasteel op de berg. Maar Elche valt op door de honderdduizenden palmbomen.
Uiteindelijk toch de kustlijn losgelaten en zo kwamen we in de Sierra da Espuña. Zelfs daar Hollanders met campers!
Op internet kun je niet bouwen als je een camping zoekt en met de tomtom wilt vinden. Zo kwamen wij bekaf om 23.00 uur in Granada in het centrum aan. Toevallig bleek camping Nevada dichtbij te zijn: prima uitvalsbasis voor stedenbezoek. Schitterende stad.
Caminito del Rey nabij Ardales is echt onvergetelijk mooi. De wandelgalerij die hier langs de hele rotswand van de kloof hangt, geeft spectaculaire vergezichten. Haast onbegrijpelijk hoe dit 100 jaar geleden allemaal is aangelegd. De camping bij El Mirador gaf ons weer dat ultieme vrijheidsgevoel.

Via Marbella en Malaga naar Torre del Mar, waar een heerlijk relaxte atmosfeer hing. Dagbezoek aan Malaga was de moeite waard. Hoewel de bergen wat kaal zijn, is de tocht naar Cabo da Gata weer schitterend vanwege de mooi uitzichten. Hoewel de kust steeds blijft trekken, gaan we toch via enge haarspeldbochten, steile hellingen en prachtige vergezichten naar een natuurcamping in Navalon Engueira. De natuur was schitterend, maar de kust bleef ons trekken, waardoor we in Cullera terechtkwamen. Duidelijk ingericht op het toerisme, maar die vindt je er haast niet in oktober. Mooie boulevard, spectaculair slot op de berg.
De laatste dag stond Gert weer klaar om ons op te pikken. Hij heeft ons nog naar het station van Valencia gebracht, waar wij de bagage even in een kluis konden opbergen, zodat we nog een dagje door de stad konden struinen, voordat we met de metro naar de luchthaven moesten. Prima service van CAPERHURENINSPANJE.NL, waar we zeker nog eens gebruik van zullen maken.

© 2018 Camper Huren in Spanje | Al vanaf € 53 per dag kun je je camperavontuur beginnen rechtstreeks vanuit Valencia en Malaga